Aardappel curry met bloemkool

Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el boter of margarine
  • 1 tl kurkuma geelwortelpoeder
  • 1 el kerriepoeder
  • ½ tl gemberpoeder
  • ½ tl komijnzaadjes
  • 200 g bloemkoolroosjes
  • 2 dl kokosmelk blik
  • 1 mespunt suiker
  • 1 tl citroensap
  • 3 takjes verse koriander

Instructies

  • Snijd de aardappelen in blokjes.
  • Snipper de ui en knoflook en fruit ze goudgeel in de boter of margarine.
  • Roer de specerijen erdoor en bak ze 1 minuut mee.
  • Voeg de aardappelblokjes en bloemkoolroosjes toe, en meng goed.
  • Schenk de kokosmelk erbij en voeg suiker en citroensap toe.
  • Laat het geheel op een lage pit in ongeveer 15 minuten gaar worden.
  • Zorg ervoor dat de aardappelblokjes en bloemkoolroosjes heel blijven.
  • Knip de verse koriander fijn en strooi het over het gerecht.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer deze Aardappel Curry met Bloemkool met gestoofde lamslappen voor een heerlijke combinatie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Curry's / Groenten
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch