Aardappel curry met bloemkool
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 el boter of margarine
- 1 tl kurkuma geelwortelpoeder
- 1 el kerriepoeder
- ½ tl gemberpoeder
- ½ tl komijnzaadjes
- 200 g bloemkoolroosjes
- 2 dl kokosmelk blik
- 1 mespunt suiker
- 1 tl citroensap
- 3 takjes verse koriander
Instructies
- Snijd de aardappelen in blokjes.
- Snipper de ui en knoflook en fruit ze goudgeel in de boter of margarine.
- Roer de specerijen erdoor en bak ze 1 minuut mee.
- Voeg de aardappelblokjes en bloemkoolroosjes toe, en meng goed.
- Schenk de kokosmelk erbij en voeg suiker en citroensap toe.
- Laat het geheel op een lage pit in ongeveer 15 minuten gaar worden.
- Zorg ervoor dat de aardappelblokjes en bloemkoolroosjes heel blijven.
- Knip de verse koriander fijn en strooi het over het gerecht.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze Aardappel Curry met Bloemkool met gestoofde lamslappen voor een heerlijke combinatie.