Aardappel doperwtensoep met crème fraîche
Ingrediënten
- 500 g aardappelen
- 7½ dl groentebouillon
- 250 g diepvriesdoperwten
- 1 dl crème fraîche
- 1 el crème fraîche per persoon
- Bieslook
- Kervel
- Waterkers
Instructies
- Snijd 500 g aardappelen in stukken en kook ze gedurende 20 minuten in 7½ dl groentebouillon.
- Voeg de diepvriesdoperwten de laatste 5 minuten toe en laat ze meekoken.
- Pureer de soep en zeef deze.
- Breng de soep opnieuw aan de kook.
- Voeg 1 dl crème fraîche toe en breng de soep op smaak met zout en peper.
- Verdeel de soep over borden en schep in elk bord 1 el crème fraîche.
- Garneer met bieslook, kervel en waterkers.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze heerlijke Aardappel-Doperwtensoep met Crème Fraîche!