Aardappel doperwtensoep met crème fraîche

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 g aardappelen
  • dl groentebouillon
  • 250 g diepvriesdoperwten
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 el crème fraîche per persoon
  • Bieslook
  • Kervel
  • Waterkers

Instructies

  • Snijd 500 g aardappelen in stukken en kook ze gedurende 20 minuten in 7½ dl groentebouillon.
  • Voeg de diepvriesdoperwten de laatste 5 minuten toe en laat ze meekoken.
  • Pureer de soep en zeef deze.
  • Breng de soep opnieuw aan de kook.
  • Voeg 1 dl crème fraîche toe en breng de soep op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de soep over borden en schep in elk bord 1 el crème fraîche.
  • Garneer met bieslook, kervel en waterkers.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geniet van deze heerlijke Aardappel-Doperwtensoep met Crème Fraîche!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Soep / Zuivel