Aardappel groentegratin

Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 groene paprika
  • 1 zakje voorgekookte aardappelschijfjes 450 g
  • Zout
  • Versgemalen zwarte peper
  • Nootmuskaat
  • ¾ dl melk
  • 1 teentje knoflook
  • 50 g geraspte Edammer

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 225°C.
  • Maak de paprika schoon en snijd hem in dunne reepjes.
  • Vet een lage ovenschaal in en meng de aardappelschijfjes en de paprikareepjes in de schaal.
  • Roer zout, peper en een snufje nootmuskaat door de melk.
  • Pers het teentje knoflook erboven uit en schenk dit mengsel over de aardappelschijfjes.
  • Strooi de geraspte kaas erover en laat de schotel in de oven in 15 minuten door en door heet en goudbruin worden.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze aardappel-groentegratin is een smakelijk bijgerecht bij diverse hoofdgerechten, of kan worden genoten als lichte maaltijd met een frisse salade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Kaas / Ovenschotel
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch