Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 zakje aardappelpuree
- 3 dl melk
- 3 bosuitjes in ringetjes gesneden
- 2 courgettes in blokjes gesneden
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 rode paprika zaadjes verwijderd en in stukjes gesneden
- Zout naar smaak
- 75 g geraspte jong belegen kaas
Instructies
- Snijd de courgettes in blokjes en de bosuitjes in ringetjes.
- Verwijder de zaadjes van de paprika en snijd hem in stukjes.
- Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan.
- Bak de courgette en paprika al roerend gedurende 10 minuten, totdat ze beetgaar zijn.
- Breng op smaak met zout en schep het mengsel in een ingevette ovenschaal.
- Bereid de aardappelpuree met 4 dl water, melk en zout volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Schep de bosuitjes door de aardappelpuree.
- Verdeel de aardappelpuree over de groenten in de ovenschaal en bestrooi het gerecht met de geraspte kaas.
- Verwarm de grill voor en zet de ovenschaal 15 minuten onder de grill totdat er een mooi goudbruin korstje ontstaat.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze verrukkelijke aardappel-groentepuree als bijgerecht bij gegrild vlees of vis. Het kaaskorstje voegt een smaakvolle finishing touch toe. Geniet van deze eenvoudige en smakelijke ovenschotel!