Aardappel-Groentepuree met Kaaskorstje

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 zakje aardappelpuree
  • 3 dl melk
  • 3 bosuitjes in ringetjes gesneden
  • 2 courgettes in blokjes gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 rode paprika zaadjes verwijderd en in stukjes gesneden
  • Zout naar smaak
  • 75 g geraspte jong belegen kaas

Instructies

  • Snijd de courgettes in blokjes en de bosuitjes in ringetjes.
  • Verwijder de zaadjes van de paprika en snijd hem in stukjes.
  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan.
  • Bak de courgette en paprika al roerend gedurende 10 minuten, totdat ze beetgaar zijn.
  • Breng op smaak met zout en schep het mengsel in een ingevette ovenschaal.
  • Bereid de aardappelpuree met 4 dl water, melk en zout volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Schep de bosuitjes door de aardappelpuree.
  • Verdeel de aardappelpuree over de groenten in de ovenschaal en bestrooi het gerecht met de geraspte kaas.
  • Verwarm de grill voor en zet de ovenschaal 15 minuten onder de grill totdat er een mooi goudbruin korstje ontstaat.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer deze verrukkelijke aardappel-groentepuree als bijgerecht bij gegrild vlees of vis. Het kaaskorstje voegt een smaakvolle finishing touch toe. Geniet van deze eenvoudige en smakelijke ovenschotel!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Kaas
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch