Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- muffinvormpjes
Ingrediënten
- 300 gram bloem
- 125 gram bruine basterdsuiker
- 1 eetlepel bakpoeder
- ¼ theelepel zout
- 125 ml pindakaas met of zonder nootjes
- 2 eetlepels plantaardige olie
- 2 eieren
- 175 ml melk
- 2 middelgrote bananen geprakt
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bereid deze heerlijke aardappel-kaaspannenkoekmuffins met de volgende stappen:
- Vermeng bloem, bruine basterdsuiker, bakpoeder en zout in een grote kom.
- In een tweede kom, roer pindakaas, olie, eieren, melk en geprakte bananen door elkaar.
- Voeg het pindakaasmengsel toe aan het bloemmengsel en roer met een vork tot alles bevochtigd en vermengd is.
- Let op dat je niet te lang roert.
- Verdeel het beslag gelijkmatig over de muffinvormpjes.
- Bak de muffins gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven of totdat ze gaar zijn.
- Je kunt de gaarheid controleren door er een tandenstoker in te steken; als deze er schoon uitkomt, zijn de muffins klaar.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze smakelijke aardappel-kaaspannenkoekmuffins die een heerlijke combinatie van smaken bieden!