Aardappel kaaspannenkoek

Aardappel-Kaaspannenkoek Muffins

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 300 gram bloem
  • 125 gram bruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • ¼ theelepel zout
  • 125 ml pindakaas met of zonder nootjes
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • 2 eieren
  • 175 ml melk
  • 2 middelgrote bananen geprakt

Instructies

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bereid deze heerlijke aardappel-kaaspannenkoekmuffins met de volgende stappen:

  • Vermeng bloem, bruine basterdsuiker, bakpoeder en zout in een grote kom.
  • In een tweede kom, roer pindakaas, olie, eieren, melk en geprakte bananen door elkaar.
  • Voeg het pindakaasmengsel toe aan het bloemmengsel en roer met een vork tot alles bevochtigd en vermengd is.
  • Let op dat je niet te lang roert.
  • Verdeel het beslag gelijkmatig over de muffinvormpjes.
  • Bak de muffins gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven of totdat ze gaar zijn.
  • Je kunt de gaarheid controleren door er een tandenstoker in te steken; als deze er schoon uitkomt, zijn de muffins klaar.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geniet van deze smakelijke aardappel-kaaspannenkoekmuffins die een heerlijke combinatie van smaken bieden!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Pannenkoeken
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch