Aardappel-Pizza's met Ham en Olijven

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 800 gram kruimige aardappels
  • 500 gram tomaten
  • 6 eieren
  • 100 ml melk
  • 2 eetlepels pizzakruiden
  • 115 gram olijven uit een potje
  • 200 gram hamreepjes
  • 150 gram geraspte kaas

Instructies

  • Schil de aardappels, kook ze gedurende 10 minuten, haal ze uit de pan en laat ze iets afkoelen.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Was de tomaten en halveer ze.
  • Snijd de aardappels in plakjes.
  • Klop in een ruime kom eieren met melk, pizzakruiden, zout en peper los.
  • Schep de aardappelschijfjes door het eimengsel.
  • Verdeel het aardappel-eimengsel over taartvormen.
  • Verdeel ham, tomaten en olijven over de aardappelschijfjes en bestrooi met kaas.
  • Bak de aardappelpizza's in 25 minuten gaar en goudbruin.
  • Geniet van deze smakelijke aardappel-pizza's met ham en olijven!

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte rode wijn, zoals een Pinot Noir, past goed bij de hartige smaken van de aardappelpizza's.

Voedingswaarden

Calories: 550 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 25 g | Vet: 30 g | Zout: 2.5 mg | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hartige taart / Pizza / Varkensvlees