Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- taartvormpjes
Ingrediënten
- 800 gram kruimige aardappels
- 500 gram tomaten
- 6 eieren
- 100 ml melk
- 2 eetlepels pizzakruiden
- 115 gram olijven uit een potje
- 200 gram hamreepjes
- 150 gram geraspte kaas
Instructies
- Schil de aardappels, kook ze gedurende 10 minuten, haal ze uit de pan en laat ze iets afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Was de tomaten en halveer ze.
- Snijd de aardappels in plakjes.
- Klop in een ruime kom eieren met melk, pizzakruiden, zout en peper los.
- Schep de aardappelschijfjes door het eimengsel.
- Verdeel het aardappel-eimengsel over taartvormen.
- Verdeel ham, tomaten en olijven over de aardappelschijfjes en bestrooi met kaas.
- Bak de aardappelpizza's in 25 minuten gaar en goudbruin.
- Geniet van deze smakelijke aardappel-pizza's met ham en olijven!
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn, zoals een Pinot Noir, past goed bij de hartige smaken van de aardappelpizza's.Voedingswaarden
Calories: 550 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 25 g | Vet: 30 g | Zout: 2.5 mg | Sugar: 5 g