Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 1 rode kool ongeveer 800 g
- 1 appel
- 4 eetlepels zonnebloemolie
- 4 eetlepels rozijnen
- 300 g gehakt voor nasi/bami
- 1 pakje rodekoolovenschotel 290 g
- 1 ei
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Verwijder de buitenste bladeren en de stronk van de rode kool.
- Snijd de kool vervolgens in reepjes.
- Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes.
- Verhit 2 eetlepels olie in een pan en roerbak de kool met de helft van de appel gedurende 5 minuten, tot de kool geslonken is.
- Meng de kool met de rozijnen en schep dit mengsel in een ovenschaal.
- Verhit de resterende olie in een andere pan, bak het gehakt in 3 minuten bruin en schep het vervolgens op de kool in de ovenschaal.
- Meng het ei met de inhoud van het pakje ovendagschotel (voeg water toe volgens de instructies op de verpakking) en giet dit over de kool en het gehakt.
- Meng het aardappelpureepoeder met water (volgens de instructies op de verpakking), laat het even staan en verdeel het vervolgens over de schotel.
- Leg de rest van de appelstukjes op de puree.
- Bak de schotel gedurende 45 minuten in het midden van de oven, tot het gaar en goudbruin is.