Aardappel selderijtaart

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • een driehoekige ingevette cakevorm met een inhoud van 1 lt

Ingrediënten

  • 4 grote geschilde aardappelen
  • ¼ geschilde knolselderij
  • 4 eetlepels olijfolie
  • Geraspte schil van 1 citroen
  • 1 theelepel tijmblaadjes
  • 12 gepelde sjalotjes
  • Zout
  • Peper
  • 8 zongedroogde tomaatjes in reepjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Rasp de geschilde aardappelen en knolselderij grof.
  • Bak de groenten in 2 eetlepels olie gedurende 10 minuten.
  • Voeg de citroenschil, tijm, zout en peper toe.
  • Schep het aardappelmengsel in de vorm en druk het goed aan.
  • Bak de taart in het midden van de oven gedurende 45 minuten en laat het daarna afkoelen.
  • Bak de sjalotjes in 2 eetlepels olie gedurende 10 minuten tot ze goudgeel zijn.
  • Voeg 2 eetlepels water toe, laat het vocht verdampen, roer de tomaatjes erdoor en breng het geheel op smaak met peper.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de verwarmde sjalotten bij de taart.
Geniet van deze heerlijke aardappel-selderijtaart!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hartige taart
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch