Aardappel spektaart met appel
Ingrediënten
Instructies
- Vet een platte taartvorm van ongeveer 26 cm doorsnede in en bekleed deze met het croissantdeeg.
- Zet de vorm koel weg.
- Bak de spekjulienne zachtjes uit.
- Voeg de aardappelschijfjes toe en verwarm ze op de laagste pit, omscheppend.
- Snijd de appel in stukjes en roer deze door het spek-aardappelmengsel.
- Klop de eieren met de slagroom en mosterd los.
- Voeg tweederde van de geraspte kaas toe.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel het aardappel-appelmengsel over de deegbodem in de taartvorm.
- Schenk het eimengsel erover.
- Bestrooi met de resterende kaas en bak de taart in een voorverwarmde oven op 200°C gedurende ongeveer 25 minuten, totdat deze goudbruin en gaar is.
- Garneer met sprietjes bieslook.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze aardappel spektaart met appel als een heerlijke lunch met een salade of als bijgerecht bij de warme maaltijd!