Aardappel tonijnsalade
Ingrediënten
Instructies
- Snijd de helft van de augurkjes in kleine stukjes.
- Snijd de rest van de augurkjes in plakjes of waaiertjes en bewaar ze voor de garnering.
- Was de komkommer en snijd deze in dunne plakjes.
- Klop in een kommetje een sausje van olie, augurkenvocht, zout en peper.
- Meng dit met de gesneden komkommer.
- Zet het kommetje tot gebruik afgedekt in de koelkast.
- Laat de tonijn uitlekken in een zeef en snijd deze in stukjes.
- Snijd de groente uit het tonijnblik fijn.
- Schil de appel en snijd deze fijn.
- Doe de kant-en-klare aardappelsalade in een kom.
- Voeg toe aan de aardappelsalade: stukjes augurk, appel, tonijn en fijngesneden groente.
- Meng goed door elkaar.
- Zet de salade minstens 1 uur afgedekt in de koelkast.
- Schep op elk bord 3 bolletjes salade en serveer de rest van de salade in een schaal.
- Schik de overgebleven komkommer als een rand of bloem rond de salade.
- Garneer de bolletjes met waaiertjes van augurk.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de aardappel-tonijnsalade met vers stokbrood.
Voeg wat fijngehakte verse kruiden zoals peterselie of dille toe voor extra smaak.
Maak de salade af met een snufje paprikapoeder voor een kleurrijke touch.
Voeg wat fijngehakte verse kruiden zoals peterselie of dille toe voor extra smaak.
Maak de salade af met een snufje paprikapoeder voor een kleurrijke touch.