Aardappel Truffel Gratins
Allerhande 2004
Ingrediënten
- 1 kg aardappels vastkokende
- 125 ml slagroom
- 125 ml melk
- 2 eierdooiers
- 1 eetlepel truffelolie
- 100 g belegen kaas geraspt
- 100 g shii-takes
Instructies
- Oven voorverwarmen op 175 °C.
- Aardappels schillen en in hele dunne plakjes snijden.
- In schenkkan slagroom met melk en eierdooiers mengen.
- Truffelolie erdoor kloppen.
- Zout en peper naar smaak toevoegen.
- Aardappelschijfjes in kom met roommengsel en kaas omscheppen zodat elk plakje met
- vocht bedekt is.
- Aardappels over muffinvormpjes verdelen.
- Rest van roommengsel over aardappels schenken.
- Shii-takeplakjes op elk vormpje leggen.
- Muffins in midden van oven in ca. 30 minuten bakken.
- Uit oven nemen, laten afkoelen en met aluminiumfolie afdekken.
- Oven voorverwarmen op 175 °C.
- Gratins (afgedekt met aluminiumfolie ) 30 minuten in oven verwarmen.
- Gratins uit oven nemen en 5 minuten laten afkoelen.
- Met mesje aardappelgratins langs rand van muffinvorm lossnijden.
- Met behulp van lepel gratins voorzichtig uit muffinvorm scheppen.
- Op schaal leggen en serveren.