Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Instructies
- Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in plakjes.
- Kook de aardappelplakjes in een pan met een beetje water en zout gedurende 5 minuten en laat ze uitlekken.
- Maak de uien schoon en snijd ze in ringen.
- Pel de knoflookteentjes en hak ze fijn.
- Snijd de ham in reepjes.
- Verhit de olie in een pan en fruit hierin de uien.
- Voeg de ham, knoflook en rozemarijn toe aan de uien en bak even mee.
- Vet een ovenschaal in en schep hierin de aardappelplakjes.
- Strooi er peper en zout over en schep het uienmengsel erop.
- Klop de eieren met de koffieroom los en giet dit mengsel over de ovenschotel.
- Dek de schaal af met een deksel of aluminiumfolie.
- Zet de schotel 45 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
- Verwijder het deksel of folie de laatste 10 minuten van de baktijd.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze heerlijke aardappel-uienschotel als bijgerecht bij je favoriete hoofdgerecht. Smakelijk eten!