Aardappel-vleesschotel

Dit is een eenvoudige smakelijke dagschotel uit de Noordelijke landen. Uit het Kookboek verzamelde recepten - Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958.
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • Aardappels
  • 100 gram lamsvlees
  • 100 gram kalfsvlees
  • 100 gram varkensvlees

Voor de saus:

  • ½ liter melk
  • 1 ei
  • Zout naar smaak
  • Suiker naar smaak
  • Peper naar smaak

Instructies

  • Snijd de aardappelen en het vlees in kleine dobbelsteentjes van vingertopgrootte.
  • Zout het vlees lichtjes.
  • Smeer een vuurvaste schaal in met boter.
  • Begin met een laag aardappelblokjes op de bodem, gevolgd door een laag gemengde blokjes vlees.
  • Herhaal dit tot de bovenste laag uit aardappelen bestaat.
  • Plaats hier en daar klontjes boter bovenop.
  • Maak de saus door ½ liter melk, 1 ei, zout, suiker en peper samen te roeren.
  • Giet de saus over de aardappelen en het vlees in de schaal.
  • Zorg ervoor dat alles volledig bedekt is.
  • Bak de schotel in de oven gedurende ongeveer een uur totdat deze gaar is.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer deze smakelijke Aardappel-Vleesschotel als hoofdgerecht voor een stevige en vullende maaltijd. De combinatie van aardappelen, verschillende vleessoorten en de romige saus zal zeker een favoriet worden. Geniet ervan!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Land van herkomst Finland