Aardappelbrochettes met Breydelspek en Jonge Kaas

Aardappelbrochette met Breydelspek en kaas geserveerd op een rustieke houten eettafel, met gesmolten kaas en knapperig spek tussen aardappelpartjes op een witte schaal. Op de achtergrond vrolijke kleuren en een warme, gezellige keukensfeer.

Aardappelbrochettes met Breydelspek en Jonge Kaas

Een origineel en smaakvol bijgerecht voor de barbecue of als garnituur, met malse aardappel, knapperig Breydelspek en gesmolten kaas.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • Dik gesneden Breydelspek
  • Grote voorgekookte aardappels
  • Jonge kaas

Instructies

  • Snijd de voorgekookte aardappels in de schil doormidden en snijd beide helften in partjes.
  • Snijd de jonge kaas in plakjes.
  • Plaats tussen elk aardappelpartje een plakje jonge kaas en een lapje Breydelspek.
  • Rijg het geheel aan een satéstokje of wikkel het stevig in aluminiumfolie.
  • Bereid de aardappelbrochettes in een pan of op de barbecue tot het spek knapperig en de kaas gesmolten is.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Dit smakelijke aardappelgarnituur past perfect bij gegrild vlees van de barbecue of uit de pan.
Wijnadvies:
Een fruitige rode wijn, zoals een Beaujolais, of een licht gekoelde, fruitige witte wijn, zoals een Riesling, past goed bij de hartige smaken.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 15 g | Vet: 20 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Bijgerecht / Varkensvlees
Land van herkomst België
Jaargetijde: Alle Jaargetijden