Aardappelbrochettes met Breydelspek en Jonge Kaas
Een origineel en smaakvol bijgerecht voor de barbecue of als garnituur, met malse aardappel, knapperig Breydelspek en gesmolten kaas.
Equipment
- Barbecue of pan
- mes
- satéstokjes
Ingrediënten
- Dik gesneden Breydelspek
- Grote voorgekookte aardappels
- Jonge kaas
Instructies
- Snijd de voorgekookte aardappels in de schil doormidden en snijd beide helften in partjes.
- Snijd de jonge kaas in plakjes.
- Plaats tussen elk aardappelpartje een plakje jonge kaas en een lapje Breydelspek.
- Rijg het geheel aan een satéstokje of wikkel het stevig in aluminiumfolie.
- Bereid de aardappelbrochettes in een pan of op de barbecue tot het spek knapperig en de kaas gesmolten is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Dit smakelijke aardappelgarnituur past perfect bij gegrild vlees van de barbecue of uit de pan.
Wijnadvies:
Een fruitige rode wijn, zoals een Beaujolais, of een licht gekoelde, fruitige witte wijn, zoals een Riesling, past goed bij de hartige smaken.
Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 15 g | Vet: 20 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 1 g