Aardappelcake met peterselie en crème fraîche
Ingrediënten
Instructies
- Kook de hele aardappelen in weinig water gedurende 15 minuten, totdat ze net gaar zijn.
- Laat ze afkoelen en snijd ze vervolgens in plakken.
- Hak de peterselie fijn en meng deze, behalve 2 eetlepels, met de crème fraîche, peper, zout, knoflook, 50 gr kaas en de eieren.
- Bekleed een cakevorm met bakpapier, vet het in en leg de aardappelplakjes in laagjes in de vorm.
- Schenk het eimengsel in de vorm en verdeel de rest van de kaas en peterselie erover.
- Leg hier en daar een vlokje boter.
- Dek de vorm af met bakpapier en bak de cake 50 minuten in een voorverwarmde oven op 220°C.
- Laat de cake in de vorm 1½ uur afkoelen, stort het daarna op een schaal en verwijder het bakpapier.
Notities / Tips / Wijnadvies
Snijd de cake in plakken van ½ cm dikte en serveer ze lauwwarm.
Geniet van deze verrassende aardappelcake als bijgerecht of als een uniek onderdeel van een brunch. De combinatie van aardappelen, peterselie en crème fraîche zorgt voor een smakelijke traktatie.
Geniet van deze verrassende aardappelcake als bijgerecht of als een uniek onderdeel van een brunch. De combinatie van aardappelen, peterselie en crème fraîche zorgt voor een smakelijke traktatie.