Aardappelcurie
Ingrediënten
- 500 gram vastkokende aardappelen geschild en in blokjes gesneden
- 2 uien gepeld en in ringen gesneden
- 300 gram kipfilet in kleine stukjes gesneden
- 2 teentjes knoflook gepeld en fijngesneden
- 2 eetlepels olie
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 2½ deciliter kokosmelk
- 1 theelepel suiker
- 2 eetlepels citroensap
- 2 deciliter kruidenbouillon
- Peper en zout naar smaak
- 3 eetlepels ongezouten pinda's
Instructies
- Verhit de olie in een grote braadpan op laag vuur.
- Voeg de knoflook en ui toe, en roer het kerriepoeder er goed doorheen.
- Voeg de blokjes aardappelen en stukjes kipfilet toe.
- Bak ze al omscheppend gedurende ongeveer 5 minuten.
- Giet de kokosmelk in de pan en breng het geheel tegen de kook aan.
- Voeg de suiker, citroensap, kruidenbouillon en 2 eetlepels pinda's toe.
- Laat het geheel op een laag vuur sudderen gedurende 5 minuten.
- Breng het gerecht op smaak met peper en zout.
- Strooi de overgebleven pinda's over de curry.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de curry met bijvoorbeeld sperzieboontjes voor een smaakvolle combinatie.
Probeer deze curry eens met toevoeging van verse sperzieboontjes voor extra smaak en textuur. Serveer de curry met rijst of naanbrood voor een complete maaltijd.