Aardappelen au gratin

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 40 gram boter
  • 40 gram bloem
  • liter melk
  • ¼ liter kippenbouillon van een tablet
  • ½ deciliter witte wijn
  • Peterselie
  • Bladselderij
  • Bieslook
  • Dille
  • 1 teentje knoflook
  • Zout
  • Peper
  • Nootmuskaat
  • ¾ kilogram aardappelen
  • 100 gram geraspte kaas

Instructies

  • Smelt de boter in een steelpan, voeg de bloem toe en roer alles glad.
  • Voeg vervolgens geleidelijk aan de melk en bouillon toe, en breng op smaak met witte wijn, fijngesneden verse kruiden, geperste knoflook, zout, versgemalen peper en een snufje nootmuskaat.
  • Schil de aardappelen, snijd ze in dunne plakjes en kook ze gedurende 1 minuut in ruim gezouten water (blancheren).
  • Laat de aardappelen uitlekken en leg ze in een met boter ingevette ovenschaal.
  • Giet de saus over de aardappelen en bestrooi het gerecht met de geraspte kaas.
  • Plaats de schotel op een rooster in het midden van een voorverwarmde oven (ongeveer 200°C) en laat het gerecht in circa 45 minuten gaar worden en lichtbruin kleuren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Kaas
Land van herkomst Frankrijk
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch