Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- sauspan
Ingrediënten
Instructies
- chil en was 500 gram aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze gaar.
- Giet de aardappelen af en laat ze op laag vuur zonder deksel drogen.
- Pureer de aardappelen en roer er 50 gram boter, zout, peper, een snufje nootmuskaat, 1 ei en 2 eidooiers door.
- Breng in een sauspan 1 deciliter water aan de kook.
- Voeg in één keer 50 gram bloem toe en roer tot het deeg als een bal van de bodem loslaat.
- Neem de sauspan van het vuur en roer er één voor één de eieren door tot elk ei volledig in het deeg is opgenomen (blijf ongeveer 5 minuten roeren totdat het deeg gaat glanzen en slierten trekt als je het optilt).
- Meng dit deeg door de aardappelpuree (het deeg moet ongeveer 1/3 van het gewicht van de puree zijn).
- Doe het mengsel in een kom en laat het afkoelen.
- Neem met een lepel porties van de puree en strijk deze langs de binnenkant van de kom af.
- Leg de pureerondjes in het vet en frituur ze met niet meer dan 4 tegelijk gedurende 3 minuten, totdat ze goudbruin zijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de Aardappelen Dauphin in een schaal bekleed met een servet.