Gekookte Aardappelen in Melk

Gekookte Aardappelen in Melk

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram aardappelen oude, in dikke plakken gesneden, of kleine nieuwe aardappelen, heel gelaten
  • 6 dl melk
  • Zout
  • Geraspte nootmuskaat
  • Gedroogde tijm of basilicum

Instructies

  • Leg de aardappelen in een pan en giet de melk erover.
  • Voeg een snufje zout toe en laat ze sudderen totdat de aardappelen zacht zijn, maar niet uit elkaar vallen.
  • Zorg ervoor dat de melk niet te hard kookt om overkoken te voorkomen en dat de aardappelen niet aan de bodem blijven plakken.
  • Giet de melk af en breng de gekookte aardappelen over naar een ondiepe, vuurvaste schotel.
  • Strooi geraspte nootmuskaat en gedroogde tijm of basilicum over de aardappelen.
  • Voeg 3-4 eetlepels melk toe.
  • Zet de schotel onafgedekt gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven op 150-180°C.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch