Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 500 g aardappels of krieltjes met schil
- 3 teentjes knoflook in stukjes
- 1 ui in ringen
- 2 takjes rozemarijn
- 4 eetlepels olijfolie
- Versgemalen peper
- Zeezout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Kook de aardappelen (of krieltjes) eerst 8 minuten (krieltjes 5 minuten) en snijd ze vervolgens in stukken.
- Verdeel de aardappelen, ui, knoflook en rozemarijn over de bakplaat.
- Besprenkel alles met olijfolie en breng op smaak met zout en versgemalen peper.
- Laat het geheel 25 minuten in de voorverwarmde oven garen tot de aardappelen mooi bruin en gaar zijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze heerlijke geroosterde aardappelen als bijgerecht bij diverse maaltijden. Geniet van de knapperige textuur en de smaakvolle combinatie van knoflook, ui en rozemarijn!