Aardappelen uit de oven van Onbekende Auteur

Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 g aardappels of krieltjes met schil
  • 3 teentjes knoflook in stukjes
  • 1 ui in ringen
  • 2 takjes rozemarijn
  • 4 eetlepels olijfolie
  • Versgemalen peper
  • Zeezout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Kook de aardappelen (of krieltjes) eerst 8 minuten (krieltjes 5 minuten) en snijd ze vervolgens in stukken.
  • Verdeel de aardappelen, ui, knoflook en rozemarijn over de bakplaat.
  • Besprenkel alles met olijfolie en breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  • Laat het geheel 25 minuten in de voorverwarmde oven garen tot de aardappelen mooi bruin en gaar zijn.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer deze heerlijke geroosterde aardappelen als bijgerecht bij diverse maaltijden. Geniet van de knapperige textuur en de smaakvolle combinatie van knoflook, ui en rozemarijn!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Ovenschotel
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch