Aardappelen uit de Oven
Ingrediënten
- 1 kg kleine aardappelen bijv. Nicola
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel rozemarijntakjes fijngehakt
- Zeezout naar smaak
- Versgemalen zwarte peper naar smaak
- 1,25 dl droge witte wijn
- 50 gr zwarte olijven ontpit en fijngesneden
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 °C.
- Borstel de kleine aardappelen onder koud water af, dep ze droog en snijd ze doormidden.
- Verdeel de aardappel helften over de bodem van een braadslede. Schenk de olijfolie erover
- en voeg de fijngehakte rozemarijn naaldjes toe. Meng alles goed, zodat de aardappelen
- gelijkmatig bedekt zijn met olie en kruiden.
- Bestrooi de aardappelen met zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak.
- Bak de aardappelen in het midden van de voorverwarmde oven gedurende 30 minuten.
- Schakel de oven uit en schenk de droge witte wijn over de aardappelen. Laat de wijn
- gedurende 10 minuten intrekken en verdampen met de ovendeur gesloten.
- Omscheppen: Na het intrekken van de wijn voorzichtig de aardappelen omscheppen.
- Meng tot slot de fijngesneden zwarte olijven door de aardappelen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze smakelijke aardappelen uit de oven als heerlijk bijgerecht bij je favoriete hoofdgerechten. Geniet ervan!