Aardappelen uit de Oven

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg kleine aardappelen bijv. Nicola
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel rozemarijntakjes fijngehakt
  • Zeezout naar smaak
  • Versgemalen zwarte peper naar smaak
  • 1,25 dl droge witte wijn
  • 50 gr zwarte olijven ontpit en fijngesneden

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 °C.
  • Borstel de kleine aardappelen onder koud water af, dep ze droog en snijd ze doormidden.
  • Verdeel de aardappel helften over de bodem van een braadslede. Schenk de olijfolie erover
  • en voeg de fijngehakte rozemarijn naaldjes toe. Meng alles goed, zodat de aardappelen
  • gelijkmatig bedekt zijn met olie en kruiden.
  • Bestrooi de aardappelen met zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak.
  • Bak de aardappelen in het midden van de voorverwarmde oven gedurende 30 minuten.
  • Schakel de oven uit en schenk de droge witte wijn over de aardappelen. Laat de wijn
  • gedurende 10 minuten intrekken en verdampen met de ovendeur gesloten.
  • Omscheppen: Na het intrekken van de wijn voorzichtig de aardappelen omscheppen.
  • Meng tot slot de fijngesneden zwarte olijven door de aardappelen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer deze smakelijke aardappelen uit de oven als heerlijk bijgerecht bij je favoriete hoofdgerechten. Geniet ervan!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch