Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardappelen uit de Oven
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kg
kleine aardappelen
bijv. Nicola
▢
3
eetlepels
olijfolie
▢
1
theelepel
rozemarijntakjes
fijngehakt
▢
Zeezout naar smaak
▢
Versgemalen zwarte peper naar smaak
▢
1,25
dl
droge witte wijn
▢
50
gr
zwarte olijven
ontpit en fijngesneden
Instructies
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Borstel de kleine aardappelen onder koud water af, dep ze droog en snijd ze doormidden.
Verdeel de aardappel helften over de bodem van een braadslede. Schenk de olijfolie erover
en voeg de fijngehakte rozemarijn naaldjes toe. Meng alles goed, zodat de aardappelen
gelijkmatig bedekt zijn met olie en kruiden.
Bestrooi de aardappelen met zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak.
Bak de aardappelen in het midden van de voorverwarmde oven gedurende 30 minuten.
Schakel de oven uit en schenk de droge witte wijn over de aardappelen. Laat de wijn
gedurende 10 minuten intrekken en verdampen met de ovendeur gesloten.
Omscheppen: Na het intrekken van de wijn voorzichtig de aardappelen omscheppen.
Meng tot slot de fijngesneden zwarte olijven door de aardappelen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze smakelijke aardappelen uit de oven als heerlijk bijgerecht bij je favoriete hoofdgerechten. Geniet ervan!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch