Aardappelflensjes

Porties: 8 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 g aardappelen geschild
  • ¼ liter melk
  • 2 eetlepels bloem
  • Zout
  • 2 eieren
  • 2 eiwitten
  • 1 eetlepel crème fraîche
  • Boter
  • 50 g rauwe ham in reepjes

Instructies

Voorbereiding:

  • Kook de aardappelen in weinig water met zout gedurende 20 minuten, tot ze gaar zijn.
  • Stamp de gekookte aardappelen fijn en meng de melk erdoor.
  • Laat het mengsel 1 uur afkoelen.

Bereiding:

  • Roer bloem, zout, eieren, eiwitten en crème fraîche door het afgekoelde aardappelmengsel totdat je een stevig flensjesbeslag hebt.
  • Bak kleine flensjes (doorsnede 6 cm) in een koekenpan met boter.
  • Bak de reepjes rauwe ham knapperig in 1/2 eetlepel boter.
  • Strooi de knapperige rauwe ham over de flensjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer deze heerlijke aardappelflensjes als smaakvol bijgerecht voor een gezellig diner met vrienden of familie!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Varkensvlees
Feestdagen etc Kerst