Aardappelflensjes
Ingrediënten
- 250 g aardappelen geschild
- ¼ liter melk
- 2 eetlepels bloem
- Zout
- 2 eieren
- 2 eiwitten
- 1 eetlepel crème fraîche
- Boter
- 50 g rauwe ham in reepjes
Instructies
Voorbereiding:
- Kook de aardappelen in weinig water met zout gedurende 20 minuten, tot ze gaar zijn.
- Stamp de gekookte aardappelen fijn en meng de melk erdoor.
- Laat het mengsel 1 uur afkoelen.
Bereiding:
- Roer bloem, zout, eieren, eiwitten en crème fraîche door het afgekoelde aardappelmengsel totdat je een stevig flensjesbeslag hebt.
- Bak kleine flensjes (doorsnede 6 cm) in een koekenpan met boter.
- Bak de reepjes rauwe ham knapperig in 1/2 eetlepel boter.
- Strooi de knapperige rauwe ham over de flensjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze heerlijke aardappelflensjes als smaakvol bijgerecht voor een gezellig diner met vrienden of familie!