Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardappelflensjes
Porties:
8
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
250
g
aardappelen
geschild
▢
¼
liter
melk
▢
2
eetlepels
bloem
▢
Zout
▢
2
eieren
▢
2
eiwitten
▢
1
eetlepel
crème fraîche
▢
Boter
▢
50
g
rauwe ham
in reepjes
Instructies
Voorbereiding:
Kook de aardappelen in weinig water met zout gedurende 20 minuten, tot ze gaar zijn.
Stamp de gekookte aardappelen fijn en meng de melk erdoor.
Laat het mengsel 1 uur afkoelen.
Bereiding:
Roer bloem, zout, eieren, eiwitten en crème fraîche door het afgekoelde aardappelmengsel totdat je een stevig flensjesbeslag hebt.
Bak kleine flensjes (doorsnede 6 cm) in een koekenpan met boter.
Bak de reepjes rauwe ham knapperig in 1/2 eetlepel boter.
Strooi de knapperige rauwe ham over de flensjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze heerlijke aardappelflensjes als smaakvol bijgerecht voor een gezellig diner met vrienden of familie!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
/
Varkensvlees
Feestdagen etc
Kerst