Een bord met kleine, goudbruine aardappelflensjes, bestrooid met knapperige reepjes rauwe ham, geserveerd in een gezellige vintage keuken met pasteltinten en subtiele kerstdecoraties. Natuurlijk licht benadrukt de knapperige textuur van de flensjes.

Aardappelflensjes met Knapperige Rauwe Ham

Romige aardappelflensjes, gebakken tot goudbruin en geserveerd met knapperige rauwe ham voor een smaakvol bijgerecht.
Porties: 8
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 250 g aardappelen geschild
  • ¼ liter melk
  • 2 eetlepels bloem
  • Zout naar smaak
  • 2 eieren
  • 2 eiwitten
  • 1 eetlepel crème fraîche
  • Boter voor het bakken
  • 50 g rauwe ham in reepjes

Instructies

  • Kook de aardappelen in weinig water met zout gedurende 20 minuten tot ze gaar zijn.
  • Stamp de aardappelen fijn en meng de melk erdoor.
  • Laat 1 uur afkoelen.
  • Roer de bloem, zout, eieren, eiwitten en crème fraîche door het afgekoelde aardappelmengsel tot een stevig flensjesbeslag.
  • Verhit een beetje boter in een koekenpan en bak kleine flensjes (doorsnede 6 cm).
  • Bak de rauwe ham in 1/2 eetlepel boter knapperig.
  • Strooi de ham over de flensjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies
Serveer deze aardappelflensjes met een frisse Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay, die perfect passen bij de romigheid van de flensjes en de hartige ham.

Voedingswaarden

Calories: 120 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 7 g | Vet: 5 g | Zout: 400 mg | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Varkensvlees
Land van herkomst Internationaal