Aardappelflensjes met Knapperige Rauwe Ham
Romige aardappelflensjes, gebakken tot goudbruin en geserveerd met knapperige rauwe ham voor een smaakvol bijgerecht.
Ingrediënten
- 250 g aardappelen geschild
- ¼ liter melk
- 2 eetlepels bloem
- Zout naar smaak
- 2 eieren
- 2 eiwitten
- 1 eetlepel crème fraîche
- Boter voor het bakken
- 50 g rauwe ham in reepjes
Instructies
- Kook de aardappelen in weinig water met zout gedurende 20 minuten tot ze gaar zijn.
- Stamp de aardappelen fijn en meng de melk erdoor.
- Laat 1 uur afkoelen.
- Roer de bloem, zout, eieren, eiwitten en crème fraîche door het afgekoelde aardappelmengsel tot een stevig flensjesbeslag.
- Verhit een beetje boter in een koekenpan en bak kleine flensjes (doorsnede 6 cm).
- Bak de rauwe ham in 1/2 eetlepel boter knapperig.
- Strooi de ham over de flensjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies
Serveer deze aardappelflensjes met een frisse Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay, die perfect passen bij de romigheid van de flensjes en de hartige ham.
Voedingswaarden
Calories: 120 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 7 g | Vet: 5 g | Zout: 400 mg | Sugar: 2 g