Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- ovenschaal inhoud ca. 1 1/2 liter
Ingrediënten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175°C (gasovenstand 3).
- Schil de aardappels, was ze en snijd ze in flinterdunne plakjes.
- Snijd de ham in flinterdunne reepjes.
- Pers de knoflook uit boven een kom.
- Roer de slagroom, zout en peper door de knoflook.
- Schep de aardappelplakjes en hamreepjes door het roommengsel.
- Vet een ovenschaal (inhoud ca.
- 1 1/2 liter) in met boter of margarine.
- Schep het aardappelmengsel in de ovenschaal.
- Strooi de geraspte gruyère erover.
- Bak de aardappelgratin onafgedekt in het midden van de oven gedurende ca.
- 50 minuten, tot hij goudbruin en gaar is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Voedingswaarden
Calories: 420 kcal | koolhydraten: 33 g | Protein: 16 g | Vet: 25 g | Zout: 1.4 mg | Sugar: 1 g