Aardappelkoekjes uit de oven en biefstuk met pizzakruiden

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gr spinazie
  • 500 gr aardappelen bloemige
  • 2 eieren
  • 50 gr cottage cheese
  • zout
  • peper
  • nootmuskaat
  • 225 gr bloem
  • 100 gr geraspte kaas
  • 200 gr verse geitenkaas of feta
  • 4 el pestosaus
  • 8 entrecotes dunne van 60-75 gr per stuk
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 blik tomaatstukjes
  • peterselie

Instructies

  • Laat de gare spinazie uitlekken, druk ze uit en hak ze fijn.
  • Kook de aardappelen gaar, stamp ze tot een puree en wrijf die door een zeef.
  • Meng er de spinazie, de helft van de bloem, de eieren, de cottage cheese en wat zout, peper en
  • nootmuskaat door.
  • Meng er in delen de rest van de bloem door tot een kneedbaar geheel.
  • Vorm dit tot een rol, snijd die in 1 cm dikke plakken en kook die per 5 tegelijk 3 minuten in gezouten water.
  • Schik ze dakpansgewijs in rijen in een ovenschaal.
  • Vermeng de verse kaas met de pestosaus en de helft van de geraspte kaas, lepel dit mengsel over de gnocchi, verdeel er de rest van de kaas over en bak ze bij 175°C 45 minuten.
  • Bak de entrecotes in olijfolie aan beide kanten 1 minuut.
  • Knijp er de knoflook boven uit en strooi er zout en peper over.
  • Voeg de uitgelekte tomaatstukjes toe en laat nog 3 minuten stoven.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de peterselie erbij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Rundvlees