Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 2 uien
- 6 eetlepels olijfolie
- 450 g biologische aardappelschijfjes
- 1 Gelderse rookworst ongeveer 250 g
- 6 eieren
- 4 eetlepels aardappelmix diepvries, busje à 50 g
- 3 bosuitjes
- 500 g tomaten
- Zout en peper naar smaak
- Azijn optioneel
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Pel en snipper de uien.
- Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan en bak de helft van de uien en aardappelplakjes gedurende 5 minuten.
- Snijd de rookworst in dunne plakjes.
- Leg in een quichevorm de gebakken aardappelplakjes en rookworst door elkaar.
- Klop de eieren los met de aardappelmix.
- Maak de bosui schoon en snijd deze in ringetjes.
- Strooi de bosui over de aardappels en schenk het eimengsel erover.
- Bak in het midden van de oven gedurende 25 minuten, tot het gaar en goudbruin is.
- Snijd de tomaten in plakjes.
- Meng de resterende ui met de overgebleven olijfolie, azijn (optioneel), zout en peper tot een dressing.
- Meng de tomaten met de dressing.
- Serveer de gevulde aardappelomelet met de tomatensalade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Voedingswaarden
Calories: 500 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 22 g | Vet: 32 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 3 g