Aardappelomelet met Gerookte Worst en Tomatensalade

Porties: 4
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 450 g biologische aardappelschijfjes
  • 1 Gelderse rookworst ongeveer 250 g
  • 6 eieren
  • 4 eetlepels aardappelmix diepvries, busje à 50 g
  • 3 bosuitjes
  • 500 g tomaten
  • Zout en peper naar smaak
  • Azijn optioneel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Pel en snipper de uien.
  • Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan en bak de helft van de uien en aardappelplakjes gedurende 5 minuten.
  • Snijd de rookworst in dunne plakjes.
  • Leg in een quichevorm de gebakken aardappelplakjes en rookworst door elkaar.
  • Klop de eieren los met de aardappelmix.
  • Maak de bosui schoon en snijd deze in ringetjes.
  • Strooi de bosui over de aardappels en schenk het eimengsel erover.
  • Bak in het midden van de oven gedurende 25 minuten, tot het gaar en goudbruin is.
  • Snijd de tomaten in plakjes.
  • Meng de resterende ui met de overgebleven olijfolie, azijn (optioneel), zout en peper tot een dressing.
  • Meng de tomaten met de dressing.
  • Serveer de gevulde aardappelomelet met de tomatensalade.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij dit gerecht, omdat het de aardse tonen van de aardappelen en de rookworst aanvult zonder het gerecht te overheersen. Als je liever witte wijn hebt, kies dan voor een frisse Sauvignon Blanc om de smaken van de tomatensalade te complementeren.
 
 
 
 

Voedingswaarden

Calories: 500 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 22 g | Vet: 32 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Vlees