Aardappelpannenkoeken
Equipment
- Raspen
Ingrediënten
Instructies
- Schil en was de aardappels.
- Kook ze in een pan met weinig water gaar in ongeveer 20 minuten.
- Giet de aardappels af, spoel ze af onder koud water en laat ze ongeveer 10 minuten iets afkoelen.
- Rasp de aardappels boven een kom.
- Breek 1 ei en meng dit met zout en peper door de geraspte aardappels.
- Maak het pannenkoekbeslag volgens de gebruiksaanwijzing met melk en de rest van de eieren.
- Verhit ongeveer 1½ eetlepel olie in een koekenpan.
- Schenk wat pannenkoekbeslag in de pan zodat de bodem bedekt is.
- Bedek het beslag direct met een laagje geraspte aardappel.
- Als de onderkant bruin is, keer dan de pannenkoek en bak de andere zijde op middelhoog vuur bruin en knapperig.
- Herhaal dit proces totdat al het beslag en de aardappelrasp op is.
- Serveer de aardappelpannenkoeken direct met honing of stroop.
Voedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 7 g | Vet: 11 g | Zout: 0.8 mg | Sugar: 2 g