Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- pureeknijper
- Machinebekken met vlinder (mixer)
Instructies
- Laat de boter op kamertemperatuur komen.
- Kook de aardappelen:
- Haal de panklare aardappelen uit de vacuümverpakking en spoel ze af met koud water.
- Doe de aardappelen in een pan en zet ze voor de helft onder water.
- Voeg zoveel zout toe dat het water zo zout als zeewater smaakt.
- Proef dit om zeker te zijn.
- Breng de aardappelen met de deksel op de pan aan de kook.
- Zet het vuur lager zodra het water kookt en laat de aardappelen rustig doorkoken.
- Kook de aardappelen tot ze gaar zijn (controleer met een vleesvork).
- Giet het water af zodra de aardappelen gaar zijn en laat ze nog 10 minuten nagaren met de deksel op de pan.
- Pureer de aardappelen met een pureeknijper in de machinebekken.
- Verwarm de melk en voeg deze geleidelijk toe aan de puree terwijl je mixt.
- Voeg de boter toe en voeg de room beetje bij beetje toe totdat de puree een traag vloeibare consistentie heeft.
- Breng de puree op smaak met vers gemalen peper en zout.
- Vacumeer de puree indien gewenst en koel deze snel terug.
- Voor het regenereren, verwarm de puree 12 minuten in de steamer.
- Plaats een gastronormbak onder de stoomtreef voor het geval de zak opengaat.
Notities / Tips / Wijnadvies
Getruffeerde Aardappelpuree:
Breng de puree op smaak met 50 g truffelolie, zout en peper.Wijnadvies:
Een rijke, volle witte wijn zoals een Chardonnay past goed bij de romige textuur van de aardappelpuree.Voedingswaarden
Calories: 150 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 3 g | Vet: 7 g | Sugar: 1 g