Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 500 gram aardappels
- 1 eetlepel(s) suiker
- 1 eetlepel(s) witte wijnazijn
- 2 eetlepel(s) mayonaise
- 3 eetlepel(s) zure room
- 1 eetlepel(s) bosuitjes fijngesnipperde
- 1 eetlepel(s) bieslook fijngesnipperde
- 1 theelepel Franse mosterd
- 1 eetlepel(s) peterselie fijngesnipperde
- zout
- versgemalen peper
Instructies
- Kook de ongeschilde aardappelen in water met zout gaar.
- Laat ze afkoelen, pel ze en snijd ze in dobbelsteentjes.
- Vermeng de suiker met de wijnazijn en begiet de aardappelen hiermee.
- Maak een marinade van de mayonaise, zure room, bosui, bieslook en mosterd en meng dit voorzichtig met 2 lepels door de aardappelen.
- Zet de salade in de koelkast tot hij door en door koud is geworden.
- Bestrooi voor het serveren met de peterselie en breng op smaak met zout en peper.