Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Instructies
- Was de aardappelen en kook ze in gezouten water beetgaar.
- Maak intussen de kruidenolie
- Spoel de tijm schoon en pluk de blaadjes van de stengel.
- Pers de knoflook in de olijfolie, roer er de tijm en de gehakte peterselie door en breng op smaak met peper en zout.
- Pel de aardappelen en laat ze afkoelen.
- Pluk de blaadjes van de salietakjes, was ze en dep ze droog.
- Snijd de aardappelen in schijfjes, leg die dakpansgewijs in een schaal en verdeel er de kruidenolie over.
- Smelt een klontje boter en bak daarin de salieblaadjes krokant.
- Laat ze op een stukje keukenpapier even uitlekken en schik ze op de aardappelen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Tip: Voor een iets frissere smaak kunt u de aardappelsalade met enkele druppels
citroensap besprenkelen.
citroensap besprenkelen.