Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 kg aardappels
- 1 bos(jes) radijs
- 2 sjalotten
- 100 ml appel azijn
- 250 g crème fraîche
- 1 eetlepel(s) mosterd
- zout
- versgemalen peper
- 400 g gefileerde gerookte paling
- 100 g spinazie
Instructies
- Boen de aardappels goed schoon en kook ze in de schil in circa 20 minuten gaar in water met zout.
- Haal de radijsjes van de bosjes, laat er een stukje groen aanzitten.
- Kerf de radijsjes rondom acht keer in tot op enkele mm van de onderkant en leg ze in ijskoud water; ze krullen open tot roosjes.
- Pel en snipper de sjalotten en kook ze 5 minuten in de appelazijn; meng de crème fraîche, de mosterd en zout en peper naar smaak erdoor.
- Giet de aardappels af, ontvel ze zodra ze te hanteren zijn.
- Snijd de warme aardappels in plakjes, doe ze in een schaal en meng de crème-fraîchesaus erdoor.
- Laat afkoelen.
- Snijd de verharde bruine rand van de palingfilets.
- Snijd drie filets overlangs in repen, snijd de overige filets in brunoise.
- Meng de brunoise door de aardappelsalade en breng deze zo nodig nog eens op smaak met zout en peper.
- Snijd de goed gewassen, uitgelekte spinazie in julienne.
- Bekleed een schaal met de spinaziejulienne en schep de aardappelsalade erop.
- Verdeel de repen paling erover en garneer met de radijsroosjes.