Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 300 g aardappels
- 100 g peultjes
- 4 ei
- 2 haring zoute
- 4 eetlepel(s) mayonaise
- 4 eetlepel(s) zure room
- 1 eetlepel(s) kappertjes
- 1 eetlepel(s) peterselie
Instructies
- Schil de aardappels.
- Maak de peultjes schoon.
- Kook de eieren 8 minuten en pel ze.
- Snijd ze in de lengte doormidden.
- Roer de mayonaise, de zure room, het citroensap en de kappertjes door elkaar.
- Snijd de schoongemaakte haringen in stukjes van ongeveer 3 cm. breed.
- Kook de aardappels in iets gezouten water in ongeveer 20 minuten gaar.
- Giet ze af en stoom ze droog.
- Laat de aardappels afkoelen.
- Kook de peultjes in ongeveer 6 minuten beetgaar.
- Giet ze af en laat ze afkoelen.
- Snijd de afgekoelde aardappels in blokjes.
- Schep de aardappel blokjes, peultjes en het mayonaisemengsel door elkaar.
- Verdeel deze salade over 4 borden.
- Leg in het midden van elk bord 2 halve eieren.
- Bestrooi de eieren met peterselie.
- Rangschik de stukjes haring erom heen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Tip: Vervang de peultjes door 2 eetlepels kleine zure zilveruitjes.