Aardappelsalade met Jonge Kaas en Sour Cream

Porties: 4
Bereidingstijd: 29 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 750 g gekookte aardappels in plakjes gesneden
  • 200 g jonge kaas in kleine blokjes gesneden
  • 1 beker sour cream zure room
  • 1 theelepel suiker
  • Citroensap naar smaak
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 kleine ui gepeld en gesnipperd
  • 2 eetlepels fijngeknipte bieslook
  • 1 krop Icebergsla
  • 1 tomaat in partjes gesneden

Instructies

Voorbereiden van de ingrediënten:

  • Snijd de gekookte aardappels in plakjes en de jonge kaas in kleine blokjes.

Bereiden van de saus:

  • Meng de sour cream met de suiker, een scheutje citroensap, zout, peper, de gesnipperde ui en fijngeknipte bieslook in een grote mengkom.

Voorbereiden van de sla:

  • Was de Icebergsla en laat deze goed uitlekken.
  • Scheur de bladeren in kleinere stukken en houd enkele mooie bladeren apart.

Samenvoegen van de salade:

  • Meng voorzichtig de plakjes aardappel, blokjes jonge kaas en gescheurde Icebergsla door de saus tot alles goed gemengd is.

Serveren:

  • Leg de achtergehouden slabladeren op een serveerschaal.
  • Schep de aardappelsalade op de slabladeren en garneer met de partjes tomaat.

Optionele tips:

  • Deze aardappelsalade kan ook goed geserveerd worden als hoofdgerecht.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Deze stevige aardappelsalade met jonge kaas en zure room vraagt om een witte wijn met wat body, zoals een Chardonnay of een Pinot Gris. De wijn moet voldoende fruitigheid hebben om de romige kaas en zure room te complementeren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Groenten / Hoofdgerechten / Salade
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Tarwevrij / Vegetarisch