Aardappelsalade met paling

Allerhande 2006
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg vastkokende aardappels
  • 200 g peultjes
  • 1 citroen
  • 200 g gerookte palingfilet
  • 100 ml yogonaise
  • 1 komkommer in plakjes
  • ½ potje Amsterdamse uien 340 ml, gehalveerd
  • 25 gr verse bieslook fijngeknipt
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • versgemalen zwarte peper

Instructies

  • Schil de aardappels en snijd ze in blokjes van 2 cm.
  • Kook de aardappelblokjes in een pan met kokend water met wat zout in 5-10 minuten beetgaar.
  • Snijd de puntjes van de peultjes, halveer ze en kook ze in ruim water in 3-4 minuten beetgaar.
  • Boen de citroen schoon en rasp de helft van de gele schil eraf.
  • Pers de citroen uit.
  • Snijd de paling schuin in stukken van circa 3 cm.
  • Klop in een schaal het citroensap met de citroenschil, yogonaise, mosterd en zout en peper naar smaak tot een dressing.
  • Laat de aardappelblokjes en peultjes in een vergiet uitlekken en schep ze dan warm met de komkommer door de dressing.
  • Schep ook de Amsterdamse uitjes en driekwart van de bieslook erdoor.
  • Verdeel de stukken paling over de salade en strooi de rest van de bieslook erover.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Vis
Extra aanwijzing Snel te maken