Aardappelsalade met paling
Allerhande 2006
Ingrediënten
- 1 kg vastkokende aardappels
- 200 g peultjes
- 1 citroen
- 200 g gerookte palingfilet
- 100 ml yogonaise
- 1 komkommer in plakjes
- ½ potje Amsterdamse uien 340 ml, gehalveerd
- 25 gr verse bieslook fijngeknipt
- 1 eetlepel grove mosterd
- versgemalen zwarte peper
Instructies
- Schil de aardappels en snijd ze in blokjes van 2 cm.
- Kook de aardappelblokjes in een pan met kokend water met wat zout in 5-10 minuten beetgaar.
- Snijd de puntjes van de peultjes, halveer ze en kook ze in ruim water in 3-4 minuten beetgaar.
- Boen de citroen schoon en rasp de helft van de gele schil eraf.
- Pers de citroen uit.
- Snijd de paling schuin in stukken van circa 3 cm.
- Klop in een schaal het citroensap met de citroenschil, yogonaise, mosterd en zout en peper naar smaak tot een dressing.
- Laat de aardappelblokjes en peultjes in een vergiet uitlekken en schep ze dan warm met de komkommer door de dressing.
- Schep ook de Amsterdamse uitjes en driekwart van de bieslook erdoor.
- Verdeel de stukken paling over de salade en strooi de rest van de bieslook erover.