Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 500 gram aardappels
- 1 eetlepel suiker
- 1 eetlepel wijnazijn
- 2 eetlepels mayonaise
- 3 eetlepels zure room
- 1 eetlepel fijngesnipperde bosuitjes
- 1 eetlepel fijngesneden bieslook
- 1 theelepel mosterd
- 1 eetlepel fijngesneden peterselie
- Zout en peper naar smaak
Instructies
Aardappels koken:
- Kook de ongeschilde aardappels in water met zout gaar.
- Dit duurt ongeveer 20 minuten, afhankelijk van de grootte van de aardappels.
- Laat de gekookte aardappels afkoelen, pel ze en snijd ze vervolgens in dobbelsteentjes.
Marineren:
- Meng de suiker met de wijnazijn en giet dit over de warme aardappeldobbelsteentjes.
- Laat de aardappelen dit mengsel goed opnemen.
Bereiden van de saus:
- Maak een marinade door de mayonaise, zure room, fijngesnipperde bosui, bieslook en mosterd samen te mengen in een kom.
Samenvoegen:
- Schep voorzichtig de bereide saus door de afgekoelde aardappelblokjes tot alles goed gemengd is.
Koelen en op smaak brengen:
- Plaats de aardappelsalade in de koelkast en laat deze minstens 1 uur goed koud worden.
- Bestrooi de salade voor het serveren met fijngehakte peterselie.
- Breng op smaak met zout en peper naar wens.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze aardappelsalade met zure room en kruiden past goed bij een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio. De wijn moet voldoende frisheid hebben om de romige en kruidige smaken van de salade te balanceren.Voedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 3 g | Vet: 12 g | Zout: 0.7 mg | Sugar: 3 g