Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 3 eieren
- 1 kg aardappels
- 1 eetlepel mosterd
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel crème fraîche
- Zout en peper naar smaak
- 1 blikje maiskorrels
- 2 augurken
- ½ bosje bieslook
Instructies
Aardappelen koken:
- Schil de aardappelen en snijd ze in kleine dobbelsteentjes.
- Zet ze op in een pan met ruim water en voeg wat zout toe.
- Kook de aardappelen gaar.
- Giet af en spoel ze vervolgens koud onder stromend water.
Eieren koken:
- Kook de eieren in een pan met water in ongeveer 8 minuten hard.
- Spoel de eieren koud onder de kraan en pel ze daarna.
- Snijd de eieren fijn.
Samenvoegen:
- Meng de fijngesneden eieren met de gekookte aardappelen in een grote mengkom.
Toevoegen van sauzen:
- Voeg mosterd, mayonaise en crème fraîche toe aan de kom.
- Meng alles goed door elkaar tot alle ingrediënten goed vermengd zijn.
Kruiden en groenten toevoegen:
- Breng de salade op smaak met zout en peper naar smaak.
- Meng de maiskorrels door de salade.
- Snijd de augurken fijn en voeg ze toe aan de salade.
- Snijd de bieslook fijn en meng ook deze door de salade.
Koelen en serveren:
- Zet de aardappelsalade minimaal 30 minuten in de koelkast om goed koud te worden.
- Serveer de aardappelsalade als bijgerecht bij de BBQ.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze aardappelsalade met zijn romige en hartige smaken vraagt om een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte rosé. De wijn moet voldoende frisheid hebben om de smaken van de aardappelsalade te complementeren zonder te overheersen.Voedingswaarden
Calories: 380 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 10 g | Vet: 18 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 4 g