Aardappelschotel

een niet-bewerkelijke lunchschotel / Uit het Kookboek verzamelde recepten - Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958.
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • aardappels Koude, gekookte, niet-kruimelige per 3 a 4 personen
  • 1 ons ham
  • liter room

Instructies

  • Leg de in uiterst dunne plakjes gesneden aardappelen laag om laag met de gesnipperde ham in een vuurvaste schotel, de onderste en de bovenste laag moeten uit aardappelplakjes bestaan.
  • Druk het geheel met de vlakke hand voorzichtig in elkaar en giet de room over alles uit.
  • Zet de schotel met onderwarmte in de oven en kijk er af en toe naar.
  • Zodra de room begint te pruttelen de vlammen temperen, zodat ham en room samen de kans krijgen de schotel geurig en romig te maken.
  • Een half uurtje is voldoende.
  • Tegen mogelijk uitdrogen kan er op den duur een deksel op de schotel worden gelegd.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Lunch / Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst Nederland