Aardappelschotel
een niet-bewerkelijke lunchschotel / Uit het Kookboek verzamelde recepten - Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958.
Ingrediënten
- aardappels Koude, gekookte, niet-kruimelige per 3 a 4 personen
- 1 ons ham
- ⅛ liter room
Instructies
- Leg de in uiterst dunne plakjes gesneden aardappelen laag om laag met de gesnipperde ham in een vuurvaste schotel, de onderste en de bovenste laag moeten uit aardappelplakjes bestaan.
- Druk het geheel met de vlakke hand voorzichtig in elkaar en giet de room over alles uit.
- Zet de schotel met onderwarmte in de oven en kijk er af en toe naar.
- Zodra de room begint te pruttelen de vlammen temperen, zodat ham en room samen de kans krijgen de schotel geurig en romig te maken.
- Een half uurtje is voldoende.
- Tegen mogelijk uitdrogen kan er op den duur een deksel op de schotel worden gelegd.