Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Instructies
- Kook, schil en stamp de aardappelen en roer er de melk, een flinke klont boter en een snufje zout door.
- Zet de puree op een matig vuur en klop er met een garde, één voor één, 4 eierdooiers doorheen.
- Laat het mengsel vervolgens afkoelen.
- Maak het eekhoorntjesbrood schoon, bewaar er 6 plakjes van en snijd de rest in blokjes.
- Bak de blokjes in een koekenpan in een scheutje olie, met een teentje ongepelde knoflook en fijngehakte peterselie.
- Roer 1 eetlepel gebakken paddenstoelen door de, inmiddels afgekoelde, aardappelen en breng het mengsel op smaak met 2 eetlepels geraspte kaas.
- Klop de eiwitten stijf met een snufje zout en spatel ze er heel voorzichtig door.
- Beboter deeenpersoons souffléschaaltjes, verdeel het resterende, gebakken eekhoorntjesbrood over de bodems en vul de schaaltjes voor driekwart met het aardappelmengsel.
- Decoreer met de plakjes eekhoorntjesbrood.
- Zet de schaaltjes ongeveer 25 minuten in de oven op 200ºC, haal ze eruit en serveer direct.