Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 225 g magere kwark
- 4 eetlepel olijfolie traditioneel
- 225 g tarwebloem
- zout
- 1 duopak voorgebakken aardappelschijfjes à 700 g
- 3 geroosterde paprika’s uit pot in repen
- 3 eieren
- 1½ deciliter halfvolle melk
- versgemalen peper
Instructies
- Kneed van de kwark, de olie, de bloem en ½ theelepel zout een soepel deeg.
- Bekleed de ingevette vorm ermee en snijd de overhangende randjes eraf.
- Verdeel de plakjes aardappel dakpansgewijs over de taartbodem.
- Leg de paprikarepen erop.
- Klop de eieren met de melk en peper en zout naar smaak los en schenk het in de vorm.
- Druk de deegrand zonodig iets naar beneden zodat hij ± 1 cm boven de vulling uitsteekt.
- Bak de taart in een voorverwarmde oven (200 °C) in ± 30 minuten lichtbruin en gaar.
- Lekker met een gemengde salade.