Aardappeltaart

Aardappeltaart van Ria van EIndhoven

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 kg aardappels
  • 1 winterwortel
  • 1 courgette
  • 100 g champignons
  • 100 g boter
  • 1 deciliter arachideolie
  • zout
  • peper

Instructies

  • Schil de aardappels en maak de wortel en courgette schoon.
  • Snijd ze alle drie in luciferdunne reepjes met de keukenmachine.
  • Was de aardappeljuliennes niet.
  • Blancheer de wortel en de courgettereepjes afzonderlijk 5 minuten in kokend water.
  • Snijd de champignons in plakjes.
  • Verhit de helft van de boter en de olie in een koekenpan.
  • Bedek de bodem met de helft van de aardappelreepjes.
  • Verdeel hierover de courgettejuliennes en bestrooi met zout en peper.
  • Daarop komt een laag champignonplakjes, vervolgens de wortelreepjes en dek het geheel af met de aardappeljuliennes.
  • Leg aan de rand van de pan enkele klontjes boter.
  • Druk de massa goed aan met een plat deksel die een maatje kleiner is dan de pan.
  • Bak de onderkant van de taart in ca. 15 minuten goudbruin.
  • Keer de taart met behulp van een grote deksel of een evengrote koekenpan en bak de andere kant eveneens goudbruin.
  • Schuif de taart op een platte schaal en houd hem in de oven warm tot het moment van serveren
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hartige taart
Land van herkomst Frankrijk
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch