Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Instructies
- Schil de aardappels en maak de wortel en courgette schoon.
- Snijd ze alle drie in luciferdunne reepjes met de keukenmachine.
- Was de aardappeljuliennes niet.
- Blancheer de wortel en de courgettereepjes afzonderlijk 5 minuten in kokend water.
- Snijd de champignons in plakjes.
- Verhit de helft van de boter en de olie in een koekenpan.
- Bedek de bodem met de helft van de aardappelreepjes.
- Verdeel hierover de courgettejuliennes en bestrooi met zout en peper.
- Daarop komt een laag champignonplakjes, vervolgens de wortelreepjes en dek het geheel af met de aardappeljuliennes.
- Leg aan de rand van de pan enkele klontjes boter.
- Druk de massa goed aan met een plat deksel die een maatje kleiner is dan de pan.
- Bak de onderkant van de taart in ca. 15 minuten goudbruin.
- Keer de taart met behulp van een grote deksel of een evengrote koekenpan en bak de andere kant eveneens goudbruin.
- Schuif de taart op een platte schaal en houd hem in de oven warm tot het moment van serveren