Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 4 kruimige aardappels in dunne plakjes
- 100 g bloem
- 50 g maïzena
- 1 ei
- 200 ml koud mineraalwater bruisend
- ½ bosje bieslook fijngesneden
- olie om in te frituren
voor de zuurkool:
- 400 g zuurkool
- 200 g feta in blokjes
- 8 blaadjes munt in reepjes
- 200 ml witte wijn
- 100 g rozijnen
- 100 ml room
Instructies
- Kook de zuurkool in de wijn gaar en laat uitlekken op een zeef.
- Roer de rozijnen, room, feta en de munt erdoor.
- Houd warm.
- Kook ondertussen de plakjes aardappel beetgaar in zout met water.
- Dep ze droog.
- Meng de bloem, maïzena en ei.
- Klop het water erdoor.
- Roer de bieslook erdoor.
- Breng goed op smaak met zout.
- Verhit de frituurolie.
- Haal de aardappelplakjes door het beslag en frituur ze goudbruin.
- Maak een stapeltje van aardappeltempura en zuurkool en herhaal dit.