Aardappeltortilla van Tina de Vries
Instructies
- Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakken.
- Dep ze droog in een theedoek.
- Halveer de ui en snijd in dunne halve plakken.
- Klop de eieren los met peper & zout.
- Verhit in een koekenpan met een dikke bodem een beetje olijfolie.
- Bak de aardappelplakjes op hoog vuur tot ze goudbruin zijn.
- Doe de uiringen erbij en bak nog enkele minuten mee.
- Draai het vuur laag en dek de pan af met een deksel tot de aardappels gaar zijn (af en toe roeren om aanbakken te voorkomen).
- Roer de aardappels goed door de geklopte eieren.
- Maak de koekenpan schoon.
- Doe wederom een beetje olijfolie in de pan en maak de olie heel heet.
- Doe het ei-aardappelmengsel erbij tot de bovenkant (bijna) gestold is.
- Draai de tortilla om, via een deksel, en bak de andere kant bruin.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer warm of koud met (knoflook) mayonaise.