Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- springvorm (doorsnede ca. 24 cm)
Ingrediënten
- 2 sinaasappels
- 500 g aardbeien
- 1 zakje verse munt 15 g
- 6 eetlepels poedersuiker
- 6 plakjes bladerdeeg diepvries
- 2 eetlepels paneermeel
- 300 g amandelspijs
- 3 eieren
- 2 bekers crème fraîche à 200 ml
- 1 eetlepel boter of margarine om in te vetten
- 2 eetlepels bloem om te bestuiven
Instructies
Voorbereiden:
- Boen de sinaasappels goed schoon onder koud stromend water.
- Rasp de schil eraf en pers de sinaasappels uit.
- Was de aardbeien en verwijder de kroontjes.
- Halveer grote exemplaren.
- Houd enkele muntblaadjes apart voor garnering en snijd de rest fijn.
- Meng de aardbeien in een kom met het sinaasappelsap, 1 eetlepel poedersuiker, fijngeknipte munt en de helft van de sinaasappelrasp.
- Laat dit afgedekt ca.
- 1 uur staan, af en toe omscheppen.
Bereiden:
- Laat het bladerdeeg in ca.
- 5 minuten ontdooien.
- Vet een springvorm in en verwarm de oven voor op 200°C.
- Bestuif het aanrecht met bloem.
- Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze uit tot een ronde lap die ca.
- 3 cm groter is dan de vorm.
- Bekleed de vorm hiermee en vorm een opstaande rand.
- Prik met een vork gaatjes in het deeg.
- Bestrooi de bodem met paneermeel.
- Verkruimel de amandelspijs over de deegbodem en verdeel de rest van de sinaasappelrasp erover.
- Splits de eieren boven twee kommen.
- Klop in een kom de eidooiers los met 3 eetlepels poedersuiker en de crème fraîche.
- Giet dit mengsel in de deegbodem.
- Bak de taart in het midden van de oven in ca.
- 30 minuten goudbruin.
- Klop vlak voor het einde van de baktijd de eiwitten met de rest van de poedersuiker stijf.
- Laat de aardbeien uitlekken in een zeef en verdeel ze over de bovenkant van de taart.
- Schep het eiwitschuim in pieken over de aardbeien.
- Bak de taart nog ca.
- 5 minuten in het midden van de oven tot de bovenkant lichtbruin kleurt.
- Garneer met de achtergehouden muntblaadjes.
- Serveer warm of koud.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een zoete dessertwijn zoals een Moscato d'Asti past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 380 kcal | koolhydraten: 38 g | Protein: 7 g | Vet: 22 g | Zout: 0.4 mg | Sugar: 26 g