Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- plastic folie
Ingrediënten
- 100 gram boter
- 160 gram suiker
- 1 ei
- 300 gram bloem
- ½ theelepel bakpoeder
- 3-4 eetlepels melk
- 100 gram aardbeienjam
Instructies
- Klop de boter en suiker tot een luchtig mengsel.
- Voeg het ei toe en meng goed.
- Roer de bloem, bakpoeder en melk erdoor tot een deeg ontstaat.
- Wikkel het deeg in plastic folie en laat het 1 uur rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (hetelucht).
- Bestuif je werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 4 mm.
- Steek kerstboompjes uit het deeg en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Steek uit de helft van de koekjes kleine hartjes.
- Bak de koekjes in 5 tot 7 minuten licht goudbruin.
- Laat de koekjes afkoelen op een rooster.
- Verdeel de aardbeienjam over de koekjes zonder hartje en leg hierop een koekje met hartje.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze koekjes zijn vers het lekkerst en knapperig, maar je kunt ze ook 1 tot 2 weken bewaren in een luchtdichte koekjestrommel.
Wijnadvies:
Probeer bij deze zoete traktatie een lichte en fruitige mousserende wijn, zoals een Prosecco of een lichtzoete rosé.Voedingswaarden
Serving: 1 koekje | Calories: 60 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 1 g | Vet: 2.5 g | Sugar: 4 g