Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- Voor de bodem:
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
- 2-3 eetlepels suiker
- 1 ei
- Boter om in te vetten
- 50 g gesmolten chocolade
- Voor de vulling:
- 125 ml slagroom
- 125 g mascarpone
- 100 g aardbeienjam
- 30 g suiker
- 500 g verse aardbeien kroontjes verwijderd
- Poedersuiker om te bestuiven
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C boven-/onderwarmte en haal het deeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en vet de buitenkant van de taartvorm in met boter.
- Plaats de taartvorm ondersteboven op de bakplaat.
- Snijd uit het bladerdeeg een zo groot mogelijke cirkel met behulp van een bord of deksel.
- Bestrijk de cirkel met ei en bestrooi met suiker.
- Prik met een vork een aantal gaatjes in de cirkel om te voorkomen dat de bodem bol wordt.
- Leg het deeg over de omgekeerde taartvorm zonder aan te drukken.
- Snijd uit het overgebleven deeg hartjes, bestrijk met ei en bestrooi met suiker.
- Leg de hartjes op de bakplaat.
- Bak in het midden van de oven gedurende 15-20 minuten tot ze goudbruin zijn.
- Leg de hartjes op een rooster om af te koelen en leg de schelp met de suikerlaag naar beneden op de bakplaat.
- Verlaag de oventemperatuur naar 150°C en bak nog 10-15 minuten om de schelp droog te maken.
- Bestrijk de afgekoelde bladerdeegschelp met gesmolten chocolade.
- Klop de slagroom met suiker stijf.
- Voeg mascarpone en jam toe en klop tot een luchtig geheel.
- Schep het mengsel in de schelp en verdeel de aardbeien erover.
- Bestrooi voor het serveren met poedersuiker en decoreer met de bladerdeeghartjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze zoete en romige aardbeien-mascarponeschelp gaat goed samen met een lichte en fruitige dessertwijn zoals een Moscato d'Asti of een Brachetto d'Acqui uit Italië.Voedingswaarden
Calories: 415 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 5 g | Vet: 27 g | Zout: 0.2 mg | Sugar: 27 g