Aardbeien-Mascarponeschelp

Aardbeien-Mascarponeschelp

Porties: 6
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • Voor de bodem:
  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
  • 2-3 eetlepels suiker
  • 1 ei
  • Boter om in te vetten
  • 50 g gesmolten chocolade
  • Voor de vulling:
  • 125 ml slagroom
  • 125 g mascarpone
  • 100 g aardbeienjam
  • 30 g suiker
  • 500 g verse aardbeien kroontjes verwijderd
  • Poedersuiker om te bestuiven

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C boven-/onderwarmte en haal het deeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en vet de buitenkant van de taartvorm in met boter.
  • Plaats de taartvorm ondersteboven op de bakplaat.
  • Snijd uit het bladerdeeg een zo groot mogelijke cirkel met behulp van een bord of deksel.
  • Bestrijk de cirkel met ei en bestrooi met suiker.
  • Prik met een vork een aantal gaatjes in de cirkel om te voorkomen dat de bodem bol wordt.
  • Leg het deeg over de omgekeerde taartvorm zonder aan te drukken.
  • Snijd uit het overgebleven deeg hartjes, bestrijk met ei en bestrooi met suiker.
  • Leg de hartjes op de bakplaat.
  • Bak in het midden van de oven gedurende 15-20 minuten tot ze goudbruin zijn.
  • Leg de hartjes op een rooster om af te koelen en leg de schelp met de suikerlaag naar beneden op de bakplaat.
  • Verlaag de oventemperatuur naar 150°C en bak nog 10-15 minuten om de schelp droog te maken.
  • Bestrijk de afgekoelde bladerdeegschelp met gesmolten chocolade.
  • Klop de slagroom met suiker stijf.
  • Voeg mascarpone en jam toe en klop tot een luchtig geheel.
  • Schep het mengsel in de schelp en verdeel de aardbeien erover.
  • Bestrooi voor het serveren met poedersuiker en decoreer met de bladerdeeghartjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze zoete en romige aardbeien-mascarponeschelp gaat goed samen met een lichte en fruitige dessertwijn zoals een Moscato d'Asti of een Brachetto d'Acqui uit Italië.

Voedingswaarden

Calories: 415 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 5 g | Vet: 27 g | Zout: 0.2 mg | Sugar: 27 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Gebak / Nagerecht - Dessert
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch