Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- of
- ijsbolletjeslepel
Ingrediënten
- 2 plakjes bladerdeeg diepvries
- 1 eierdooier
- 200 g suiker
- 1 kg aardbeien
- 100 ml sinaasappellikeur
- ½ eetlepel groene peperkorrels
- ½ liter roomijs
- Slagroom uit spuitbus
- 2 takjes munt
Instructies
VOORBEREIDEN:
- Verwarm de oven voor op 200 °C (gasovenstand 4).
- Laat de plakjes bladerdeeg in ongeveer 5 minuten ontdooien.
- Snijd de plakjes diagonaal doormidden en leg ze op een bakplaat.
- Klop de eierdooier los en bestrijk de bladerdeegdriehoekjes dun met de losgeklopte eierdooier.
- Strooi er 2 eetlepels suiker over.
- Bak de driehoekjes in het midden van de oven in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar.
- Laat ze afkoelen.
- Was de aardbeien en verwijder de kroontjes.
- Breng de helft van de aardbeien met 100 ml water en de helft van de suiker aan de kook in een pan en laat het op hoog vuur ongeveer 1 minuut goed doorkoken.
- Pureer de aardbeien tot een gladde saus in een keukenmachine of met een staafmixer.
- Zeef de saus boven een kom.
- Smelt de resterende suiker in een pan met dikke bodem op matig hoog vuur tot het lichtbruin kleurt, blijf roeren.
- Voeg al roerend de aardbeiensaus en sinaasappellikeur toe.
- Blijf roeren tot alle gestolde stukjes zijn opgelost.
- Roer de groene peperkorrels erdoor.
- Laat het mengsel afkoelen.
BEREIDEN:
- Halveer de rest van de aardbeien.
- Verdeel de saus over het midden van vier borden.
- Leg de aardbeien als een ring rond de saus.
- Leg de onderste helften van de bladerdeegdriehoekjes in de saus.
- Schep een bolletje roomijs op de onderste helften.
- Leg de bovenste helften schuin op de roomijsbolletjes.
- Garneer met toefjes slagroom en een blaadje munt.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer dit heerlijke dessert direct na het bereiden voor een feestelijke afsluiting van de maaltijd.
Voedingswaarden
Calories: 370 kcal | koolhydraten: 60 g | Protein: 3 g | Vet: 12 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 45 g