Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 1 doosje rijpe aardbeien met groene kroontjes eraan
- 200 gram witte chocolade
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 zakje amandelstiften
Instructies
- Was de aardbeien voorzichtig en dep ze droog met keukenpapier.
- Smelt de witte chocolade au bain-marie tot een glad mengsel.
- Haal elke aardbei één voor één door de gesmolten chocolade en leg ze op een bakplaat bedekt met bakpapier.
- Bestrooi de met chocolade bedekte aardbeien met vanillesuiker.
- Plak een paar amandelstiften aan de bovenrand van elke aardbei, zodat ze blijven plakken in de chocolade.
- Laat de aardbeien met witte chocolade, amandelstiften en perensuiker minstens 10 minuten rusten, zodat de chocolade kan uitharden.
- Serveer de aardbeien als dessert of als zoete traktatie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de aardbeien met witte chocolade, amandelstiften en perensuiker als elegant nagerecht bij een romantisch diner of als verrukkelijke traktatie voor speciale gelegenheden.
Voedingswaarden
Calories: 398 kcal | koolhydraten: 46 g | Protein: 6 g | Vet: 21 g