Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 250 g aardbeien
- 25 g witte basterdsuiker
- 6 fruitkoekjes met krenten
- ¼ liter vanillevla
- 125 ml crème fraîche
- 1½ eetlepel sinaasappelmarmelade
Instructies
Voorbereiden:
- Was de aardbeien.
- Houd 4 kleine aardbeien apart voor garnering en pureer de rest door een zeef.
- Roer de witte basterdsuiker door de aardbeienpuree en zet het mengsel tot gebruik in de koelkast.
- Breek de fruitkoekjes in kleine stukjes en houd 1½ eetlepel apart voor de garnering.
- Klop de vanillevla samen met de crème fraîche en sinaasappelmarmelade door elkaar en zet het mengsel tot gebruik in de koelkast.
Bereiden:
- Verdeel de verkruimelde koekjes, aardbeienpuree en het vanillevla-mengsel in laagjes over glazen.
- Klop de slagroom half stijf en schenk deze over de laagjes.
- Garneer met de resterende koekkruimels, aardbeien en eventueel wat muntblaadjes.
- Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een licht mousserende witte wijn zoals een Moscato d'Asti vormt een verfrissende aanvulling op dit dessert.
Voedingswaarden
Calories: 360 kcal | koolhydraten: 56 g | Protein: 5 g | Vet: 13 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 38 g